Moederdag in Openluchtmuseum Eynderhoof

Laatst bijgewerkt: donderdag 09 mei 2013

De bezoekers worden deze dag verrast met optredens  van de Jolly Dancers uit Weert, een dansgroep die volksdansen laten zien van diverse landen. De dansers zijn allen van PSW dagbesteding "Zonnen huis". Zij voeren op een heel vrolijke en spontane manier de kringdansen uit.

In de tentoonstelling de “4 jaargetijden” wordt ook ingegaan op het gebruik bij Moederdag, dat de stoel van Moeder mooi versierd werd. Het versje werd opgezegd door de kinderen.
Het museum is in vol bedrijf. Alle ambachten zetten het beste beentje voor met een goede uitleg. Ook in de stroopmakerij waar nog geen fruit is en geen bieten, wordt een film gedraaid over stroop maken. Nieuw is ook de vlechtexpositie waar alle wetenswaardigheden te zien zijn over wilgenteelt en verwerking.

En als het weer goed is wordt er gebeugeld op de nieuwe beugelbaan en kan iedereen genieten op de terrassen van dit oud volksspel.

Verder is er op woensdag 15 mei kinderdoedag met o.a. koek versieren, vinger breien, vlechten  enz. Dit gebeurt allemaal onder begeleiding. Voor het Koekversieren word €1.- extra gevraagd voor de materialen. De gehele middag kan men deelnemen zonder aanmelding. Er zijn speelmogelijkheden in het speelbos en bij de nieuwe wasplaats. Voor meer informatie zie www.eynderhoof.nl

 

Foto's

  • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
  • Categorie: Sinterklaas 2016
  • Categorie: Sinterklaas 2012
  • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012