Eynderhoof een weekend in de bloemen

Laatst bijgewerkt: maandag 08 juli 2013

Zaterdag en zondag 13 en 14 juli fuchsia show van 13.00 – 17.00 uur.
De Fuchsiavereniging Noord en Midden Limburg is al maanden in de weer met hun leden om de mooiste bloemen te creëren die het levend museum deze dagen  een ander gezicht gaan geven. Bewonder, beleef ,en ontdek de schoonheid van een ouderwetse bloem, de prachtige gekleurde bellen die het oude ambacht weer nieuw leven brengen.

Alle gebouwen, terrassen, paden en wegen zullen versierd worden met de vele fuchsia's; een entourage waar je alleen van kunt dromen het word een waar bloemenparadijs in Eynderhoof.
Het liedje van ja of nee zuster, Een stekkie van de fuchsia, fuchsia… wordt deze dag weer in herinnering gebracht, een heerlijk gevoel wat de bezoekers overkomt. Het wordt een groot feest op een zomers weekend genieten van oude ambachten en gebruiken, want het levend museum laat zich van de beste kant zien, en heeft deze dagen alles in bedrijf. Er word echte Limburgse vlaai gebakken, en de overbekende Eynderhoof knapkoek in de houtgestookte ovens van het bakhuis.
De tentoonstelling “De 4 Jaargetijden” 2013 zal de zomer extra benadrukken met een terugblik in folklore en gebruiken van de vorige eeuw.

Eynderhoof vind je aan de Milderspaat 1 in Nederweert Eind. Toegang: volwassen € 5,-, kinderen € 2,-. Wil je meer weten over het unieke  museum ga dan naar www.eynderhoof.nl

 

Foto's

  • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
  • Categorie: Sinterklaas 2016
  • Categorie: Sinterklaas 2012
  • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012