Leemkuilen: denken, praten, doen in Nederweert-Eind

Laatst bijgewerkt: zondag 22 september 2013

Hoe kan ik zelf een bijdrage leveren aan de invulling van het natuurbelevingsproject de Leemkuilen ten zuiden van de kern van Nederweert-Eind? Wilt u daar eens over nadenken?

Binnen de Gebiedsontwikkeling Sarsven en De Banen wordt momenteel het plandeel Leemkuilen nader uitgewerkt. Dit gebied is gelegen aan de Visdijk aan de zijde van de Banen. Hier zal in de toekomst 'mensgerichte natuur' worden gerealiseerd. Dat betekent dat er een 'natuur-, leer- en speelplek' komt waar buurtbewoners en bezoekers kunnen ervaren wat landschap, cultuurhistorie en natuur in Sarsven en De Banen zoal inhoudt.

Ontwerpen van kinderen
Eerder dit jaar deden de basisschoolkinderen al leuke ontwerpvoorstellen voor het terrein. Mede op basis daarvan is er een 'cascoplan' gemaakt waarin vier sfeergebieden zijn onderscheiden waarbinnen een aantal 'kinderbijdragen' wordt opgenomen. Daarnaast hebben we de wensen van de directe buren van het perceel geïnventariseerd.

Bijdrage leveren
Nu is het de beurt aan de inwoners van Nederweert-Eind. U mag meedenken, meepraten en ook meedoen. Daartoe willen we u hartelijk uitnodigen. Het doel is om u informatie te geven en u aan het denken te zetten: hoe kan ik zelf een bijdrage leveren aan de realisatie? Dat kan o.a. via het aandragen van eigen ideeën, het meehelpen bij de opbouw, het zelf realiseren van een speeltoestel of hulp bij het onderhoud en beheer van het terrein na afronding. Of misschien bent u wel een bedrijf dat via sponsoring een bijdrage wil doen. Dit alles met als leidraad het eerder genoemde 'cascoplan'.

Meedenk-, praat- en doe-avond
Deze meedenk-, praat- en doe-avond is op donderdag 26 september om 20.00 uur in openluchtmuseum Eynderhoof. U dient zich even aan te melden bij de gemeente.
Via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voorzien van naam en telefoonnummer of door deze gegevens door te geven aan de telefoniste (0495-677111).

Voor verdere vragen kunt terecht bij Joyce Dirkx van het team Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Nederweert.

 

Foto's

  • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
  • Categorie: Sinterklaas 2016
  • Categorie: Sinterklaas 2012
  • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012