Fruitdag in Eynderhoof

Laatst bijgewerkt: donderdag 26 september 2013

De fruitoogst in het openluchtmuseum  komt op gang, de vele peren, appelen en pruimen soorten worden klaar gemaakt voor  de stroop en voor de wijnbereiding. Deze vele soorten hoogstam fruitbomen staan op diverse plaatsen van het openluchtmuseum en zijn van namen voorzien en afkomst. Iedere bezoeker ontvangt deze dag een gratis appel als welkom op deze fruitdag.

Voor het eerst worden deze fruitsoorten verwerkt in de herbouwde stroopfabriek afkomstig uit Roermond, de stroopmakers van Eynderhoof hebben door excursies en overleveringen en met de recepten van de vroegere eigenaren al behoorlijk wat kennis vergaard, maar het stoken en koken blijft boeiend om te zien, en de geur maakt iedere bezoeker nieuwsgierig , hoe dat de Eynderhoof stroop smaakt.

Ook is deze dag  de wijnmaker aanwezig voor het maken van appel of perenwijn, want de druiven laten nog even op zich wachten, die zijn dit jaar later, een hobby die wat meer geduld behoeft, maar zeker kennis en dit wil hij graag delen met de bezoekers.
Ook is er een standje aanwezig waar van fruit jam gemaakt word,  o.a. de lekkere kweeperenjam deze word verkocht voor goede doelen, en in het bakhuis kan iedereen zien hoe lekkere fruitvlaai gebakken wordt.

Een heerlijke dag voor te genieten, want alle ambachten zijn in bedrijf en er is een  Zaate Harmonie  Vreug en Dreug Laat en Zaat aanwezig uit Schinveld die met gepaste boerenkledij de gehele middag de muziek verzorgen. Voor meer informatie, zie www.eynderhoof.nl

 

Foto's

  • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
  • Categorie: Sinterklaas 2016
  • Categorie: Sinterklaas 2012
  • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012