Prins Bart II, nieuwe Prins van De Piepkukes

Laatst bijgewerkt: zondag 05 januari 2014

Zaterdag 4 januari werd, tijdens de drukbezochte pronkzitting in gemeenschapshuis Reigershorst, Prins Patrick II afgetakeld als Prins en op ludieke wijze aan de Prinsengarde overgedragen en opgenomen in hun gezelschap.

Na deze ceremonie werd de nieuwe Prins, samen met zijn Prinses, middels een fotorebus en in het bijzijn van alle jeugdprinsen door Vorst Peter uitgeroepen als 46e Prins van KV De Piepkukes.

De nieuwe Prins van KV De Piepkukes is de 49-jarige Bart van den Boom.
Geboren in Weert en getogen in Ospel, al 24 jaar woonachtig op de Klumpenstraat te Nederweert-Eind.
Prins Bart II is getrouwd met Francisca Huiskens  en zij zijn de trotse ouders van Dylan en Dean.
In het dagelijks leven is Prins Bart II werkzaam als Service Coördinator bij Stienen Bedrijfselektronica. Verder is hij radiotechnicus bij WeertFM voor het cabaret- en theaterprogramma “de Gulle Lach” en het vastelaovundj programma “dao gaon vae weer”. Ook likeur maken is een van zijn hobby’s, verder is voor hem alles interessant als het maar met computer, internet en radio heeft te maken.
Prinses Francisca is werkzaam als woonbegeleidster bij het Epilepsiecentrum Kemphaege in Heeze. Zij heeft paardrijden en hond Sam als hobby’s. Het gezin van den Boom is al vele jaren betrokken bij het vastelaovundj gebeuren binnen de Eindse leefgemeenschap. Prins Bart II was adjudant in 2006 en was 11 jaren bestuurlid bij Jeugd KV de Krielkes, waarbij in 2007 hun jongste zoon Dylan Jeugdprins was. Prinses Francisca deed jaren mee aan het Kakelspektakel, het liedjesfestival. Ook zijn zij het 3e prinsenpaar binnen hun vriendengroep V’Indj.
Het nieuwe Prinsenpaar wordt bijgestaan door 2 adjudanten, Hein Hendrikx en Paul Knapen.
Prins Bart II zal het komende jaar regeren in het Piepkuke-rieëk onder het volgende devies.

“Piepkukes, dit jaor gein 3x d’Indj Alaaf,
  mer V’Indj Alaaf,  V’Indj Alaaf, V’Indj…..Alaaf!!!”

Prins Bart II heeft de huisorde ingesteld van “ut Mingtäöfelke”.
Op zondag 2 februari is er in Zaal Smolenaers, aan het Pastoor Maesplein te Nederweert-Eind een Prinsenreceptie. Aanvang 13.33 uur. Verenigingen zijn welkom vanaf 15.33 uur.

Gae moogtj allemaol koome!!!

 

Foto's

  • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
  • Categorie: Sinterklaas 2016
  • Categorie: Sinterklaas 2012
  • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012