Een dolfijn voor Demi

Laatst bijgewerkt: zaterdag 08 februari 2014

Afgelopen weekend werd Demi verrast met de mededeling dat  stichting de Meinbarn haar heeft uitgekozen voor een dolfijnen behandeling in Curaçao. Samen met haar vader, moeder en zusje gaat ze naar Curaçao om daar een intensieve behandeling te ondergaan. Om een en ander te bekostigen zijn er verschillende acties opgezet die via haar facebookpagina Dolfijn voor Demi te volgen zijn.

Wie is Demi
Demi is een vrolijke, spontane meid van dertien. Ze is geboren met een verstandelijke beperking. Al snel bleken er bij Demi meerdere beperkingen te zijn. Ze is hypermobiel en hypotoon, waardoor de motorische ontwikkeling verstoord is. Daarbij heeft ze PDD-NOS, een vorm van autisme en ook epilepsie. Een algehele zwakke gezondheid heeft er voor gezorgd dat ze veel ziek is geweest. Dit heeft haar gevormd en er voor gezorgd dat ze moeilijk op haar zelf en eigen lijf durft te vertrouwen. Gelukkig heeft Demi heel veel mensen om haar heen die haar veel liefde, geborgenheid en kansen geven. Demi blijft een meisje met meerdere beperkingen, maar alle mogelijkheden om zich verder te kunnen ontwikkelen worden benut. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat dolfijntherapie Demi zal helpen om het volgende stapje te maken in haar ontwikkelingen.

Stichting de Meinbarn
Stichting de Meinbarn is een stichting die belangeloos en zonder commercieel oogmerk doelen organiseert voor kinderen die in hun dagelijks leven intensieve zorg en aandacht nodig hebben. Om deze doelen te realiseren zamelt stichting de Meinbarn financiële middelen in door middel van sponseringen, donaties en het organiseren van diverse andere acties. Eén van deze acties is:

HEPPIE-dol-FIJN
Deze actie is opgezet om dolfijntherapie aan te bieden aan kinderen met een beperking. Een dolfijn kan je op je gemak stellen en motiveren. Kinderen met een beperking verbeteren hun fysieke, verbale en sociale vaardigheden en winnen aan zelfvertrouwen. Na een programma van twee weken waarin het kind en het gezin werkt met speciaal opgeleide therapeuten en tuimelaar dolfijnen vertonen deze kinderen enorme vooruitgang die voor de therapie onmogelijk leek. Demi is het tweede kind dat de stichting de Meinbarn op deze manier dolfijntherapie wil laten volgen.

Heppie-Deejs
Het initiatief van Stichting de Meinbarn wordt in samenwerkingsverband gesteund door Heppie Deejs. Heppie Deejs steunt ons door te faciliteren en financiële en personele voorzieningen beschikbaar te stellen. Via de facebookpagina Dolfijn voor Demi en op de website www.heppie-deejs.nl kunt u dit initiatief en de stand van de actie heppie-dol-fijn volgen.

 

Foto's

  • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
  • Categorie: Sinterklaas 2016
  • Categorie: Sinterklaas 2012
  • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012