Lijn 82 blijft bestaan

Laatst bijgewerkt: maandag 24 februari 2014

De afgelopen tijd is er veel gesproken over het busvervoer en concessie hiervan. Eens in de zoveel jaar wordt het openbaar vervoer, busvervoer, opnieuw aanbesteed -de zogenaamde OV concessie- en kunnen externe partijen zich inschrijven voor de lijnen.

Omdat de wensen met betrekking tot het openbaar vervoer steeds veranderen en de inzet van het materieel en de behoeften daaraan beter op elkaar afgestemd moet worden, worden er in deze aanbestedingen ook altijd eisen verbonden aan het openbaar vervoer.

Busvervoer Weert-Roermond blijft
Lange tijd was het onduidelijk of in de Provincie Limburg in de nieuwe concessie een lijnbus van Weert via Eind en Leveroy naar Roermond zou blijven rijden. Er was zelfs in eerste instantie sprake van een knip bij Leveroy, zodat het busvervoer van Leveroy naar Weert via het treinstation Roermond zou moeten plaatsvinden. Dit plan is door inzet van de gemeente en steun van het Parochieel Comité en de gemeenschapsraad in Leveroy niet tot uitvoering gebracht. Voor de lijnen van Nederweert betekent dit dat er niks veranderd.

Geen lege bussen laten rijden
Er verandert echter wel iets. Vanaf 2016 rijden er na 18:30 uur op verschillende tracés alleen nog flexbussen waarvoor u zich moet aanmelden. Voor Nederweert gaat deze wijziging gelden voor de lijn Weert via Ospel en Ospeldijk naar Venlo. Mocht u dus na 18.30 uur vanuit Ospeldijk een keer naar Weert willen, moet u vooraf bellen en doorgeven wanneer u met de lijnbus wilt reizen. Hierdoor wordt er op onrendabele busritten bespaard door een kleinere bus in te zetten, maar blijft deze toch behouden voor de gemeente. We willen namelijk mensen en geen wind verplaatsen.

Mocht u nog op-, aanmerkingen en/of vragen hebben, horen wij dit graag. 

Jac Beerens
Voorzitter Parochieel Comité Eind

 

Foto's

  • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
  • Categorie: Sinterklaas 2016
  • Categorie: Sinterklaas 2012
  • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012