T.E.A.B expositie in Nederweert-eind

Laatst bijgewerkt: woensdag 05 november 2014

30 November a.s is er een T.E.A.B expositie in Nederweert-eind.

Mijn naam is Jeanne Geubbels-Denissen en sinds 2012 wonen mijn man en ik op de Hoeven aan de Noordervaart in Nederweert-eind. Al vanaf mijn jeugd teken ik graag. Hierbij ging het vooral om het natekenen van dingen, dieren en mensen, maar schilderen is toch mijn grote passie. Mijn voorkeur gaat hierbij uit naar mystieke plaatsen waar je in weg kunt dromen,en ik heb het geluk gehad veel van deze plaatsen te hebben gezien. Dit omdat mijn man in het buitenland werkte en ik vanaf 1981 hem zoveel mogelijk heb gevolgd.

Zover ik me kan herinneren maak ik al "beelden" en ben ik geboeid door het vertellen van verhalen. Fantasie of werkelijkheid beschrijven met potlood, inkt, verf, grafische technieken. De combinaties en composities die ontstaan bedenk ik niet vooraf. Veelal put ik uit mijn beeldarchief zonder voorbedachte rade. Soms, heel soms, fotografeer ik "materiaal" met een "eindbeeld", of sfeer,  in gedachten, maar ik weet nooit hoe een werk er uiteindelijk uit zal gaan zien.

Na een drukke periode van twee jaar, waarin mijn man en ik alleen bezig waren met het bouwen van ons 'droomhuis', en zijn genezingsproces, lagen palet en verf onberoerd te wachten,maar nu heb ik de draad weer opgepakt. Deze hectische periode inspireerde mij tot het zoeken naar balans in nieuwe wegen. Hoewel ik, zeker in het begin, hulpeloos verdwaalde in het bos van vertwijfeling, ontstonden gaandeweg de eerste nieuwe abstracte werken. 

Tegenwoordig heb ik ook mijn uitdaging in abstract werk gevonden, waarin een combinatie van kleuren, contrast en compositie een grote rol spelen. Naast het abstracte, waarin mijn emotie, gevoel en beleving van het moment alle ruimte krijgen wordt soms de combinatie gezocht met de figuratieve vorm. Deze kan in de achterfrond verborgen zijn dan wel duidelijk aanwezig.

Tijdens deze expositie toon ik uitsluitend de oudere werken, omdat ik teveel werk heb en te weinig ruimte, is het noodzakelijk om een T.E.A.B expositie te geven,  zodat er een doorstroming komt en is het beter dat het oudere werk een nieuwe ' hangplek'  vindt i.p.v terug in de kist. Tijdens deze T.E.A.B expositie kunt u kennismaken en eventueel inschrijven voor  de workshops expirimenteel aquarelleren, h2oil, acryl en gewassen krijt. Bij voldoende belangstelling gaan deze van start in januari 2015, elke dinsdag en donderdag van 9.00 uur tot 12.00 uur. De opening is op 30 november is vanaf 10.00 uur tot en met 17.00 uur.

U bent van harte welkom, tot ziens,

Jeanne Geubbels Denissen
Hoeven 10
6034 RB Nederweert-eind
06-43064761
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Foto's

  • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
  • Categorie: Sinterklaas 2016
  • Categorie: Sinterklaas 2012
  • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012