Eerste editie d’Indj Laeftj groot succes!

Laatst bijgewerkt: maandag 10 september 2018

Wat een feest was het afgelopen zaterdag 8 september. De eerste editie van d’Indj Laeftj met meer dan 425 deelnemers en /of bezoekers was een daverend succes.
Klik hier voor de foto's

“Komt dat zien, komt dat zien!”, schalde de stem van de spreekstalmeester van het circus over het festivalterrein. Madames et messieurs, ladies and gentlemen, dames en heren, komt allen naar de circusarena voor het optreden van onze jongste circusartiesten. En hiermee werden de optredens van de jongste deelnemers aangekondigd. Zij hadden de hele middag gejongleerd met ballen, kegels, ringen en nog veel meer, op een eenwieler gefietst en andere acrobatenacts geoefend. En dat allemaal in een middag. Ze waren inmiddels geschminkt en volledig omgetoverd tot ware circusartiesten om vervolgens een fantastische circusshow neer te zetten voor alle dagbezoekers op het festivalterrein in de kern van Eind. Tijdens diezelfde middag streden de 125 circuszeskampdeelnemers in 16 teams om de trofee van de dag. Hoeveel echte clowns konden ze in een mini-auto proppen? Wie liet zich afschieten als levend kanon? Welk team raasde als een wervelwind over de stormbaan? Wie won het circuit met oudhollandse spelen? Welke groep deed als beste een acrobaten act na? En welk team loste als eerste de puzzels en quizvragen op? Team ‘De Jonge Gasten’ ging er met de eerste trofee, de wisselbeker van d’Indj Laeftj, vandoor. En welk team gaat volgend jaar met de wisselbeker aan de haal?

Omstreeks 18.00 uur werd de barbecue aangestookt en werden er frietjes gebakken. Na al deze circusbedrijvigheid gingen de hamburgers, barbecue-worsten, kroketten, frikadellen en frietjes er wel in. Daarna warmde dj Robin de bezoekers een beetje op met wat lekkere muziek waarna de beat langzaam werd opgevoerd. Omstreeks 21.00 uur werd het podium vrijgemaakt voor The Ragtime Rumours. De vrolijke klanken van onder andere gypsy jazz en blues klonken over het terrein. In de tent, buiten en bij het kampvuur, overal waren mensen die gezellig en relaxt genoten van d’Indj Laeftj. Er werd gezellig bij gebuurt en ook de nieuwe bewoners van Eind leerden zo weer heel veel nieuwe mensen kennen. Ofwel het doel van gezellig samenzijn, bij buurten, een dansje wagen en chillen met je vrienden, het kon en gebeurde allemaal tijdens d’ Indj Laeftj. En of d’Indj dus laeftj! Met dank aan alle mensen die op welke manier hun steentje hebben bijgedragen en natuurlijk dank aan alle festivalgangers. Op naar de editie van 2019 van d’Indj Laeftj!

 

Foto's

  • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
  • Categorie: Sinterklaas 2016
  • Categorie: Sinterklaas 2012
  • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012