Wijkschouw in Eind op 13 november om 18.30u

Laatst bijgewerkt: dinsdag 12 november 2019

Op woensdagavond 13 november wordt er een wijkschouw georganiseerd in Nederweert-Eind. We verzamelen om 18.30u op het kerkplein, naast gemeenschapshuis Reigershorst.

Het is de bedoeling om op deze avond met de leden van de dorpsraad, een aantal vertegenwoordigers van de gemeente (regisseur leefbaarheid, BOA, ambtenaar openbare orde & veiligheid, opzichter groen en medewerker verkeer), de wijkagent en de woningvereniging een rondgang door ons dorp te maken. Ook worden de vrijwilligers van veiligheid in- en om de wijk gevraagd om aan te sluiten. Geïnteresseerde inwoners zijn uiteraard ook van harte welkom om mee te lopen.

We gaan tijdens de route onaangekondigd langs woningen en de wijkagent kijkt of er makkelijk zou kunnen worden ingebroken. Bijvoorbeeld omdat deuren of ramen van woningen of bergingen openstaan of niet afgesloten zijn. In dat geval laat hij een 'wit voetje' achter: een papieren flyer in de vorm van een schoenafdruk. Op de flyer staat de tekst: "Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn". Het doel van de actie is om mensen bewust te maken van het risico op insluiping.
 
Verder is het doel om vooral op een informele manier te inventariseren welke specifieke, praktische problemen er spelen in de openbare ruimte en samen te bekijken wat concreet kan worden opgelost of aangepakt.

Na afloop van de rondgang door het dorp, is er koffie in de Reigershorst en sluiten we de schouw af met een evaluatie en vervolgafspraken.

We zien u graag op woensdagavond, 18.30u.

Dorpsraad Eind

 

 

Foto's

  • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
  • Categorie: Sinterklaas 2016
  • Categorie: Sinterklaas 2012
  • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012