Eynder Pieck Festeyn

Laatst bijgewerkt: zondag 11 december 2022
Eynder Pieck Festeyn 2022 poster
Klik om poster te downloaden

Op 17 en 18 december a.s. staat Nederweert-Eind weer klaar voor een volgende editie van het Eynder Pieck Festeyn.

Na een geslaagde eerste editie van het evenement in 2019 vindt eindelijk in het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 december 2022 de tweede editie plaats van dit unieke winterse kerstevenement. Anton Pieck krijgt met zijn oudhollandse taferelen weer een prominente rol tijdens dit sfeervolle kerstevenement in Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind.

Terwijl iedereen weer kan genieten van een bijzonder gevarieerde kerstsfeer in de prachtige omgeving van openluchtmuseum Eynderhoof, waar meer dan 20 ambachten gedemonstreerd worden, is er ook gedacht aan de taferelen van Anton Pieck en diverse voorstellingen. Naast het “even terug in de tijd” is er tevens aandacht voor de bezoekers die even willen struinen langs sfeervolle kerstkramen of er even lekker op uit willen onder het genot van een winters hapje en drankje. Loop rond door het kerstdorp, geniet van het straattheater en de spectaculaire vuurshow van Pyromancer terwijl prachtig gezongen kerstliederen over de straat klinken en ontmoet de figuranten die zo uit een prent van Anton Pieck lijken te zijn gestapt.
Voor de jeugd zijn er ook weer enkele nieuwe attracties zoals een prachtige voorstelling in het Marionetten Theater en een ritje op de unieke paardjesmolen. Ook kunnen ze terug in de tijd in het ‘Eynder Pieck-schooltje’ waar ze hun creativiteit kunnen tonen.
Activiteiten zoals het uitoefenen van de ambachten en de kerstmarkt vinden zowel binnen als (overdekt) buiten plaats. Het Eynder Pieck Festeyn is dus een uniek kerstevenement voor iedereen!

Praktische informatie

 • Bezoekersinformatie Eynderhoof: Milderspaat 1, 6034 PL in Nederweert-Eind.
 • Activiteiten vinden zowel binnen als (overdekt) buiten plaats.
 • Geopend van 15.00 tot 20.00 uur, horeca open tot 22.00 uur.
 • Entreeprijs: € 8,00, kinderen van 4 tot 12 jaar € 4,00,
  kinderen tot en met 3 jaar en museumjaarkaarthouders mogen gratis naar binnen.
  Gezinskaart, 2 volw. en 2 kinderen t/m 12 jaar: € 20,00
  (Er is géén voorverkoop.)
 • Download hier de plattegrond van het Eynder Pieck Festeyn
 • Houd de site www.eynderpieckfesteyn.nl en/of de Facebookpagina Eynder Pieck Festeyn in de gaten voor de op dat moment geldende RIVM-regels.

 

 

 

Foto's

 • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
 • Categorie: Sinterklaas 2016
 • Categorie: Sinterklaas 2012
 • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012