Eynder WinterFestijn

Laatst bijgewerkt: zaterdag 22 december 2012

Tweede kerstdag, woensdag 26 december en donderdag 27 december 2012 is Openluchtmuseum Eynderhoof voor de vierde keer omgetoverd tot een Dickensdorp, een heus Keltisch fantasiebos en de omgeving van Jeruzalem rond de geboorte van Jezus.

Dickens, Bethlehem en EynderRyck
Net als tijdens de vorige edities vind je dit jaar tijdens het Eynder Winter Festijn de drie thema’s; Dickens, Bethlehem en het fantasybos dat is vernieuwd en omgedoopt tot het EynderRyck. Je ontmoet de Kerstman, de notabelen, zwerfkinderen, de poppenspeler en de vuurmannen met hun speciale act in Dickens. De heks, magiërs, boskoning en boselfjes dwalen in het EynderRyck. En de levende kerststal, de nomaden en de buikdanseressen tref je aan in Bethlehem. En niet te vergeten, hoor en zie je de mooie koren en muzikanten die het geheel in kerstsfeer opluisteren.   

Wat is er nieuw in 2012?
In Bethlehem vind je het zwevende tapijt. Je kunt een demonstratie waterpijp roken bekijken en ook zelf de waterpijp roken. Hassan de Oosterse koopman bied je zijn koopwaar op ludieke wijze aan. In het EynderRyck vind je naast het fantasybos een Keltisch kampement in middeleeuwse stijl. Daar passeer je de poortwachters en ontmoet je ridders met zwaarden. Er is een speciale arena waar een magische paardenshow plaats vindt. In het kampement kan men tin gieten en bijvoorbeeld vuur maken. Kinderen kunnen een workshop zwaard vechten volgen. De edelsmid maakt sieraden. Daarnaast is er allerlei koopwaar van leren tassen en riemen tot houten dolken en van vilt gemaakte materialen.  

Erop uit voor of na het kerstmaal?
Even lekker naar buiten in winterse kerstsferen? Kom naar het Eynder Winter Festijn op 26 of 27 december tussen 15.00 uur en 20.00 uur.
 
Het afgelopen jaar zagen méér dan 7.000 bezoekers dit geweldige schouwspel. Bij de uitgangspoort ontvingen de lakeien vele complimentjes. "...ongelooflijk!", "...mooier dan de Winterefteling..."

Zie voor meer informatie: www.eynderwinterfestijn.nl

 

Foto's

  • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
  • Categorie: Sinterklaas 2016
  • Categorie: Sinterklaas 2012
  • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012