Clublokaal Café Bi-j Le-nie al 40 jaar het geheim recept van jubilerende BVE

Laatst bijgewerkt: vrijdag 18 januari 2013

BVE,  Golfbiljart Vereniging Nederweert Eind viert in 2013 haar 40 jarig jubileum.

Het was in de zomer van 1973 dat Broer van de Berk, toen kastelein van het lokaal aan de Kruisstraat in Nederweert – Eind, met enkele vaste bezoekers de Biljart Vereniging Eind oprichtte.
Nadat men al regelmatig enkele balletjes in onderling verband had gestoten vonden Jan Geurts , Dreh Kessels, Ren Sikkelbroek, Broer van de Voort, Jac van de Voort en Broer van de Berk het nodig om hun krachten in team verband met zestallen uit de omliggende streek te meten.
Dit vaste team uit de eerste jaren werd bereidwillig bij gestaan door de reserves / invallers Wub Beerens en Jan Craenen. 
BVE heeft vanaf haar ontstaan nog steeds hetzelfde clublokaal  Café Bi-j Le-nie; iets wat weinig collega verenigingen kunnen zeggen!! Twan  en Mia Minten een kastelijnsechtpaar met hart voor hun vereniging. Twan en Mia, een gezellig clublokaal met enthousiaste supporters zijn sinds jaar en dag het geheim recept achter een succes van BVE.  De laatste jaren worden ze actief bijgestaan door Harold en Monique.

Na de start in 1973 volgde in het seizoen 1975 -1976 het eerste kampioenschap met promotie naar de tweede klasse. Vele kampioenschappen volgde met o.a. promotie naar de Hoofdklasse, vervolgens naar de Ere- klasse van de Nederlandse Golfbiljart Bond. Op haar top speelde BVE met 5 zestallen in de verschillende klassen. BVE organiseert jaarlijks de dorpskampioenschappen; een zeer gewaardeerd  gezellig evenement tussen Kerstmis en Nieuwjaar waar ongeveer 40 niet competitie gebonden spelers met een binding met Nederweert –Eind strijden om de Dorps Golf- biljartkampioen van het jaar. Een prachtige gelegenheid om mede dorpsgenoten in een ontspannen sfeer te laten proeven van de golfbiljartsport. Momenteel speelt BVE met drie zestallen verspreid over hoofdklasse en tweede klasse in  het district  Midden Limburg van de Nederlandse Golfbiljart bond
 
Ten gelegenheid van het 40 jarig bestaan wordt een  groots golfbiljart toernooi georganiseerd.
Drie weekenden golfbiljart op het allerhoogste niveau. Het toernooi start op zondag 17 februari met een jubileum BVE koppel toernooi; vervolgens worden in samenwerking met de Midden Limburgse Golfbiljart Bond de districts-kampioenschappen georganiseerd. Dit alles vindt plaats in het clublokaal van BVE Café Bi-j Le-nie te Nederweert Eind. U bent van harte welkom als speler of gewoon om een kijkje te komen nemen.

Namens BVE, Jean Kneepkens

 

Foto's

  • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
  • Categorie: Sinterklaas 2016
  • Categorie: Sinterklaas 2012
  • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012