Beweegbare Bühne voor Gemeenschapshuis Reigershorst

Laatst bijgewerkt: zaterdag 16 maart 2013

De multifunctionele accommodatie “Gemeenschapshuis Reigershorst” is voor het gemeenschapsleven in de kern Eind van de gemeente Nederweert een belangrijk trefpunt.
De accommodatie is in de jaren 70 gerealiseerd en in de daarop volgende decennia voorzover mogelijk uitgebouwd en ingericht naar de eisen van de tijd.
De Reigershorst wordt hoofdzakelijk gebruikt als gym-/sportzaal en ontmoetingsruimte door de vele verenigingen die het dorp rijk is. Jaarlijks zijn er diverse momenten waarop de bühne moet worden opgebouwd en afgebroken.
De  bühne bestaat nl. uit losse elementen omdat op deze wijze tevens efficient gebruik gemaakt kan worden van de toneelruimte voor de opslag van sport-toestellen.
De bühne elementen zijn wegens slijtage aan vernieuwing toe.

Het blijkt steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden voor  het op- en weer afbouwen van de bühne elementen. Daarnaast staat in het huidige beleid de zelfredzaamheid van verenigingen inmiddels meer en meer centraal, dit als een gevolg van de al sinds enkele jaren geldende budgetfinanciering. Een fysiek zware klus voor de vrouwen-, jeugd- en seniorenverenigingen.

Reden voor het bestuur zich in te spannen het mogelijk te maken de losse elementen te vervangen door een vaste en middels moderne techniek “met een druk op de knop” in hoogte verstelbare bühne.
Het heeft even geduurd maar mede dankzij de welwillende medewerking van het Dichterbijfonds van de Rabobank, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Kern met Pit en het Ballegooie Fonds is de financiering van het plan gelukt.
De realisatie is in eigen beheer uitgevoerd waarbij diverse vrijwilligers uit het Eindse verenigingsleven een hand hebben toegestoken.

Het resultaat mag er zijn, dank aan alle sponsors en vrijwilligers!

Bestuur Gemeenschapshuis Reigershorst

 

Foto's

  • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
  • Categorie: Sinterklaas 2016
  • Categorie: Sinterklaas 2012
  • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012