Koninklijke onderscheiding Sjef Stienen

Laatst bijgewerkt: dinsdag 30 april 2013

26 april hebben vijf Nederweertenaren een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Zij zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, waaronder de heer Sjef Stienen uit Nederweert-Eind (75 jaar). Hij is al 42 jaar in allerlei hoedanigheden actief voor de gemeenschap.

Sinds 1971 is hij bestuurslid van het Parochieel Missie Comité Nederweert-Eind. Hij is in het bijzonder belast met de jaarlijkse collecties voor Miva, Memisa en de Vastenactie in de kern Nederweert-Eind. Daarnaast zet hij zich al heel lang in voor de zogenaamde verjaardagsactie waarbij jarige dorpsgenoten gevraagd wordt om een financiële bijdrage te doen voor het missiewerk in Brazilië. Vorig jaar fuseerden de diverse missiecomités in onze gemeente tot het Missiecomité Nederweert waarvan hij bestuurslid is geworden. Hij heeft ook zitting in het Dekenaal Weerter Missie Thuisfront.

Sinds 2000 is de heer Stienen bestuurslid van Zangvereniging De Leeuwerik Nederweert-Eind en sinds 2002 vrijwilliger voor de Parochie St. Gerardus Majella Nederweert-Eind. Hierbij is hij vooral actief als contactpersoon voor en de uitvoering van de woord- en gebedsdiensten die in de kerk plaatsvinden.

Vanaf 2007 kunnen de Wandelafdeling van de Atletiek Vereniging Weert en Basisschool de Tweesprong Nederweert op zijn vrijwillige inzet rekenen. Hier verricht hij elke dinsdagochtend alle voorkomende werkzaamheden en klusjes. Sinds vier jaar is hij een van de vele vrijwilligers in Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof Nederweert-Eind en heeft hij o.a. een aandeel gehad in de complete herbouw van een historische stroopfabriek.

 

Foto's

  • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
  • Categorie: Sinterklaas 2016
  • Categorie: Sinterklaas 2012
  • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012