Succesvolle Nationale Sportweek in Nederweert

Laatst bijgewerkt: donderdag 02 mei 2013

Van 20 tot 27 april heeft de Nationale Sportweek in Nederweert plaats gevonden. Vele kinderen hebben zich deze week sportief ingezet. Het was een groot succes!

Verschillende sportaanbieders in de gemeente Nederweert hadden hun trainingen opengesteld aan nieuwsgierige kinderen. Via een sportboekje dat de kinderen op school hadden ontvangen konden zijn deelnemen aan deze trainingen. Dit initiatief is met veel enthousiasme ontvangen. De kinderen hebben zo kennis gemaakt met een nieuwe sport. In totaal hebben 235 kinderen deelgenomen bij een sportaanbieder.

Sportaanbieders
In de gymics les van LACO zijn de kinderen met het mooie weer buiten op het terrein gaan sporten. De activiteiten die week waren trefbal en voetbal. Bij VC Fortutas hebben de kinderen een training meegedaan met volleybaltechnieken afgewisseld met spelletjes. In de tafeltennistraining hebben de jongste kinderen een spellencircuit gedaan en de oudste kinderen een echte training en wedstrijdjes. Bij E-village konden de kinderen een circuitje van 6 games doen, met virtueel touwtje springen, fruit ninja, bowlen op groot scherm, lichtjes uitslaan op de T-Wall, lichtjes uittrappen op de light space floor (bugs invasion) en airhockey. Daarna mochten de kinderen vrij gamen. 

Sport Sportaanbieder Aantal kinderen
Yoga De Kriebelboom 12
Volleybal VC Fortutas 7
Turnen GV Wilskracht 20
Reddend zwemmen Reddingsbrigade 6
Handboogschieten HBS Wilhelmina 35
Dansen GV Wilskracht 23
Tafeltennis TTCN’72 14
Handbal HV Merefeldia 4
Gymics LACO 11
Handboogschieten Willem Tell ?
Karate Shintai 9
E-fitness E-village 48
Snorkelen Duikteam N’weert 14
TKD Tigers TKD 16
Judo Shintai 16


De sportaanbieders zijn erg blij met de nieuwsgierige kinderen!

Voor alle vragen over sport:
Myrna van der Weerden  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0654335374
Carolien Peters: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0619018541

 

 

Foto's

  • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
  • Categorie: Sinterklaas 2016
  • Categorie: Sinterklaas 2012
  • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012